Over Ons

Divide with durability

Dat tijd kostbaar is, begrijpen wij van gardNfence als geen ander. Vier of vijf dagen in de week hardwerken, ’s ochtends de kinderen naar de school of opvang brengen, thuis snel koken en in het weekend ook nog tijd proberen te vinden voor vrienden en familie. Dan zit je niet meer te wachten op extra klusjes in en rondom het huis.
Uit onze passie voor mooie tuinen en de frustratie van schuttingen en poorten die niet goed werkten of versleten, is gardNfence geboren. Er waren al vergelijkbare producten op de markt waarmee we veel klanten blij hadden gemaakt, maar we liepen iedere keer weer tegen dezelfde problemen aan. De systemen zaten gewoon niet goed doordacht in elkaar, waardoor het veel werk koste om de schutting te monteren of anders konden we naar een paar weken weer terug op klachten op te lossen. Dat zou toch anders moeten kunnen.

Met ons team van verkopers en monteurs zijn we aan tafel gegaan om een goed systeem te ontwikkelen. Hierbij zijn montage snelheid en hoge kwaliteit de speerpunten geweest. Wat we echt niet willen zijn:

⮾ Dun aluminium
⮾ Slechte poedercoating
⮾ Kromme planken
⮾ Belastende schroeven in het aluminium
⮾ Verkleuring van het composiet of aluminium
⮾ Moeilijke montage
⮾ Een deur die gangen en moeilijk open gaat naar verloop van tijd

Ben je benieuwd naar de kwaliteit, de uitstraling en de mogelijkheden? Configureer dan eenvoudig jouw droom schutting of breng direct een bezoekje aan 1 van de showrooms waar onze schuttingen gepresenteerd staan.
Divide with durability

Waarom kiezen voor ons?

Modern en toch gezellig. Dat zijn de kenmerken van deze meest gangbare schuttingvariant. Ze zijn niet voor niets zo populair. We zetten graag de voordelen voor u op een rij:
Doordacht systeem
Alles sluit perfect op elkaar aan en heeft een hoge levensduur.
Minder belastend
Minder belastend om te monteren (lichter van gewicht dan hout).
Privacy
Maximale privacy door de dichte schermen.
U kunt uw Fency schuttingen samenstellen zoals u wilt. Er zijn veel opties voor wat betreft verschillende kleuren WPC en aluminium. Heeft u liever een rhombusprofiel? Ook dat is mogelijk in diverse kleuren. De hoogte kunt u ook volledig zelf bepalen.

Wat is co-extrusion?

co-extrusion is een vrij breed begrip en kan worden toegepast op verschillende materialen en producten. Co-extrusion is namelijk een soort vormgevingstechniek waarbij twee soorten materialen (of meer soorten) door een gietvorm of mal geperst worden. Op deze manier kunnen producten met meerdere kleuren of meerdere soorten texturen in één procesgang gemaakt worden.

Onderhoud

De co-extrusion bij composiet vlonderplanken is een extra beschermende laag om de vlonderplank heen. Deze extra laag zorgt ervoor dat de composiet vlonderplank nog meer voordelen krijgt dan normale composiet vlonderplanken. Gewone composiet vlonderplanken zijn al zeer onderhoudsarm. Je hoeft ze alleen maar schoon te maken met onze universele terrasreiniger en een bezem wanneer ze vies zijn. co-extrusion zorgt ervoor dat de planken zeer vuilafstotend zijn en je dus nóg minder in de weer hoeft met een bezem.

Levensduur

Gewone composiet vlonderplanken hebben een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Wanneer je kiest voor een composiet vlonderplank met de extra co-extrusie laag, kun je verwachten dat de planken ongeveer 20-25 jaar meegaat. Dit komt doordat de kern van de composiet plank als het ware verpakt is in een zeer sterke waterdichte laag, waardoor vocht geen enkele kans heeft om tot de kern van de plank door te dringen.

Onderhoudsarm

Voor veel mensen is het tegenwoordig zeer belangrijk dat er zo min mogelijk onderhoud verricht moet worden in de tuin, wat dan ook de belangrijkste reden is om voor co-extrusion te kiezen. Met de co-extrusion composiet planken behoort schuren, beitsen, lakken en elke andere vorm van onderhoud tot het verleden.

Vlekbestendig

Hardnekkige vlekken zoals vetvlekken krijgen geen kans om door te dringen tot de houtstoffen en kunnen zeer eenvoudig verwijderd worden met een vochtige doek. Maak je dus niet druk om vetvlekken tijdens het barbecueën.

Lange levensduur

Co-extrusion producten zijn ontwikkeld voor maximale duurzaamheid en een zeer lange levensduur. De houtcomposiet kern is verpakt in een sterke waterdichte laag, waardoor vocht niet tot in de kern van de plank kan doordringen. Co-extrusion vlonderplanken zijn daardoor in vergelijking met de eerste generatie vlonderplanken veel sterker.

Uitstraling

De co-extrusion producten komen qua uitstraling het meest in de buurt van echt hout. De structuur voelt en oogt zeer natuurlijk en elke plank heeft andere kleurtinten: net als bij hout is geen enkele plank hetzelfde.

Kleurvast

Planken met een co-extrusion laag zijn extreem kleurvast. UV-licht is zeer krachtig, waardoor vrijwel alles op de wereld onderhevig is aan verkleuring. Denk maar eens aan je eigen huid, haar of auto. De co-extrusion planken zijn uitgebreid getest, onder extreme omstandigheden en na deze testen is er nauwelijks sprake van kleurverschil. Na 10 jaar is de kleurverandering nooit meer dan 10%.

Voordelen en nadelen van composiet

Composiet bestaat uit een menging van houtvezels en kunststof. Bij de meeste fabrikanten is dit gerecycled kunststof met houtvezels. Doordat er gebruik wordt gemaakt van gerecycled kunststof is het een stuk minder milieubelastend dan hout, daarnaast gaat het langer mee, waardoor deze materiaalsoort duurzamer is.

De voordelen van composiet:

 • 1. Elke plank is identiek, geen verschil in structuur en patroon.
 • 2. Beter bestand tegen chloor en zoutwater, dit is een groot voordeel bij een zwembad of jacuzzi.
 • 3. Weinig onderhoud.
 • 4. Gemakkelijk schoon te maken met een milde zeep en een harde borstel.
 • 5. Ook gemakkelijk te reinigen met een hogedrukreiniger tot 80 BAR zonder roterende kop.
 • 6. Weerbestendig.
 • 7. Composiet heeft een zeer goede kleurvastheid (na stabilisatie in de weken na montage).
 • 8. Composiet veroorzaakt geen splinters en is daarom ook zeer veilig voor kinderen en huisdieren.
 • 9. Composiet heeft tegenwoordig een zeer natuurlijke uitstraling.
 • 10. De montage van deze materiaalsoort is zeer eenvoudig.
 • 11. Door gebruik te maken van gerecycled kunststof en houtvezels met een keurmerk is het milieuvriendelijk en duurzaam.
 • 12. Insectbestendig. Geen last meer van wormen, termieten, wespen en ander naar ongedierte.
 • 13. Goede weerstand tegen rotting.
 • 14. Geen enorme kromtrekkingen. Bij de eerste composietgeneratie was dit nog wel het geval, maar tegenwoordig niet meer.
 • 15. Kies voor lichtgewicht. Het is veelal lichter dan hardhout.
 • 16. Tot wel 30 jaar redelijk kleurbehoud, in vergelijking met enkele jaren bij hout.
 • 17. Gifvrij, u hoeft de planken niet met anti-insectenmiddelen of chemische schoonmaakmiddelen te behandelen.
 • 18. Kleine beschadiging? Met schuurpapier lost u dit in de meeste gevallen zo op.
Copyright © 2024 gardNfence alle rechten voorbehouden